De Edese Drankenhandel BV sinds 1955

Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de bierhandel en limonadefabricage en -verkoop, besloot Jan van Harselaar Sr. op 1 april 1955 een eigen drankenhandel te starten in het oude centrum van Ede. De Firma J. van Harselaar, met als hoofdagentschap de Oranjeboom -Bierbrouwerij, Ranja Soda vruchtenlimonade, Hilo Cola, CP producten uit Groningen en Machoca chocolademelk van de toenmalige Camiz uit Arnhem. Diverse klanten zijn al afnemer vanaf de begin jaren na 1955.

In de loop der jaren is: “De Edese Drankenhandel” BV uitgegroeid tot een moderne drankengroothandel met een breed en diep assortiment.

Bieren, frisdranken, bronwaters, wijnen, binnen en buitenlands gedistilleerd, zoetwaren en andere horeca service producten van vele producenten en importeurs. De klantenkring bestaat grotendeels uit horecabedrijven, instellingen, campings, bedrijven, scholen en verenigingen die in een straal van ca. 30 km rond de plaats Ede zijn gevestigd.

Met de aan de groothandel gekoppelde slijterij worden particuliere klanten bediend. Tevens kan men hier terecht voor het huren van tapmateriaal.

De belangrijkste, gevoerde biermerken zijn van de grootste brouwerij van de wereld AB-INBEV. Onderandere horen hierbij, Hertog Jan, Bud, Jupiler, Leffe, Hoegaarden, Corona en nog enkele andere merken.

Deze zelfstandige drankenhandel levert bijvoorbeeld buiten Coca Cola-producten ook alles van Vrumona, Spa, Riedel, Verbunt Wijnen, Van de Linden Walraven & Sax wijnen Ook voor restaurants is er volop keuze uit een mooi wijnassortiment en indien gewenst is de wijnadviseur graag behulpzaam bij het opzetten van een mooie wijnkaart.

Arbo- beleid, milieubeheer, HACCP en het opleiden van diverse leerlingen hebben onze speciale aandacht

Sinds een aantal jaren is de derde generatie “van Harselaar” leidinggevend in dit familiebedrijf.
Alle medewerkers zijn veelal een groot aantal jaren werkzaam in onze drankenhandel, en vormen een deel van het visitekaartje van het bedrijf.